30 Mart 2014 yılından bu yana mahallemde ilk görevim ihtiyaç sahiplerini tespit edip ev ziyaretlerinde bulundum. Durumu iyi olan mahalle sakinlerinden ihtiyaç sahiplerine verilmek üzere; kıyafet, gida ve ayni yardım konusunda desteklerini istedim. Hane başına ihtiyaçları belirleyerek gelen yardımları öncelik sıralarına dayanarak dağıttım. Halen bu çalışmam devam etmekte ve desteklerinizi beklemekteyim.
Mahallemizde yıkılan binalardan ve yıpranmışlıktan doğan aydınlatma sorunlarını AYEDAŞ ile elbirliğiyle çözüme kavuşturduk kavuşturuyoruz.
Üsküdar Belediyesi bünyesindeki aylık toplantılarımızda çöp sorunlarını dile getirdim. Bugün itibarıyle insan nüfusunun yoğunlaşması nedeniyle ekibin çoğalmasını sağlayarak en aza indirgemiş durumdayız. Mahalle sakinlerimden ricam geri dönüşüm günlerinde çöp çıkarmamalarıdır.
Mahallemizin güvenliği konusunda Üsküdar İlçe emniyet müdürümüzle ikili istişarelerde en aza indirgenerek güvenlik sürekliliği sağlanmıştır.
Gençlik Merkezinin kullanılmadığını belirterek buranın mahalle sakinlerine açılmasını, kadınlara ve çocuklara yönelik eğitimlerin verilmesini Üsküdar belediye başkanımıza ilettim. Kendileri gerekli prosüdürler aşıldığında bizi bilgilendirecek.
Üniversiteli genç kızlarımızla sosyal sorumluluk projesi altında bir ekip kurularak, yalnız yaşayan 11 yaşlı kadının kişisel bakım ve ev temizlik ihtiyaçları gideridi. Bu zaman zarfında ölenlere Allahtan rahmet diliyorum.
Mahallemizde psikolojik sağlık sorunları olan Hatice Arın, hastaneye yatırılarak tedavisi olmuş ve şu anda iyileşerek hayatına sağlıklı bir şekilde devam etmektedir.
Osman Dede sokakta sokakta yatan Yavuz Çelik Valilikten aldığım destekle yaşlı bakım evinde insan gibi hayatına devam etmektedir.
Ailesinin maddi durumu olmayan şizofroni hastası olan ailesine, çevresine ve özellikle kendisine zarar veren Ahmedide Valilik bütçesi ile bakım evine yerleştirdim.
Mahalle sakinlerimizin tüm ihtiyaç ve taleplerini ilgili kurumlarla görüşerek çözüme kavuşturdum.
Mahallemizin alt yapı sorununu İski şube müdürümüzle görüşerek bütün kanalların kamerayla tesbiti yapılarak sıkıntılı olanların bakımı ve onarımı sağlanmıştır.
Mahallemizde yapılanları sizlerde yakından takip ettğiniz için detaylara inmeden asıl konuya gelmek istiyorum.
Mahallemiz eski bir yerleşim bölgesi olması nedeniyle Göreve geldiğimden bu yana tespit ettiğim sorunlar; evlerin yaşlı ve binaların deniz kumunda yapılmış olması, araç parklanma sorunları, depremde toplanma alanlarının yetersizliği, alt ve üst yapı sorunları, sokaklarımızın dar olmasından ve altından çeşitli şebekelerin geçmesinden dolayı yürüyen merdiven yapılamaması gibi….
1999 yılında olan depremin ardından 22 yıl geçti. Uzmanlar 30 yıl içinde 7 ve üstünde İstanbul merkezli bir depremin olacağını ve bu depremde can ve mal kaybının ciddi boyutlarda olacağını söylemektedirler.
Kendi oturduğumuz apartmani geri dönüşüm için mütahitlerle istişareler sonrasında daire başına bir meblağ ödememiz gerektiği söylendi. Bazı daire sakinleri emekli olduklarını ve bu parayı ödeyemeyeceklerini söylediler. Daha sonra aynı adada oturan kat malikleri muhtarlığa gelerek evlerinin çürük olduğunu ve bu konuda yardımcı olmamı istediler.
Üsküdar Belediyesi Kentsel Dönüşüm Müdürlüğüne giderek 07.01.2017 tarihinde 239 bağımsız birim için yeni plan önerisi istedim. Bu bağımsız birimlerle görüşürken 1319 Adanın diğer tarafındaki kat malikleri gelerek bizide bu projeye dahil edin diye talepte bulundular. Tek başıma bunu nasıl başarabilirim derken mahalle sakinimiz olan Mimar Raşit beyin de bu çalışmalara duyarlı ve alakalı olduğunu gördüm. Daha sonra çeşitli toplantılar yaparak adanın tamamında çalışmalara başladık.
İlk toplantımız 03.02.2018 deydi yeterli katılım olmadığı için ikinci bir toplantıyı 24.03.2018 tarihinde tekrarladık.
26 Eylül Silivri’de Marmara açıklarında 5.8 büyüklüğündeki depremin ardından yıpranan binaların kolonlarında çatlaklıklar olduğunu söylediler. Sultantepe depreme seferberlik planıyla ve sizin desteklerinizle olması gereken dönüşümünde startını verdik.
Artık depremin değil tedbirsizliğin öldüreceğini biliyoruz. Tedbir almak amaçlı karşınızdayız.
Var sayalım dönüşüm için çok geç kaldık. İstanbul’da olması gerçekleşecek 7.5 büyüklüğündeki yıkıcı deprem senaryosu uyarınca, can kaybı, ekonomik kayıp ve hasarlar meydana gelecektir. Sultantepedede 4/3 ü yıkıldığında yaşayanlar için, tüm imkan ve olanaklar ilk 72 saaatte ulaşamayacak bu yüzden deprem anı ve sonrası için mahallemizde sizlerinde desteğiyle AFAT gönüllü ekibi kurarak hazır hale gelmek istiyoruz